OVER MIJ

Simone Kuiter (1974) 

Tot mijn 30ste levensjaar typeer ik mezelf als een harde werker die zich nauwelijks bewust was van haar gevoelens. De wereld bekijken en benaderen vanuit mijn hart, d.w.z. voorbij mijn gedachtes en gevoelens, dat was mij vreemd. Op 14 september 2003 kwam daar verandering in. 

Op die dag maakte ik iets bijzonders mee, wat ik later heb kunnen duiden als een bijna-dood ervaring. Als je hier meer over wilt weten dan verwijs ik je graag naar de website van Pim van Lommel. Door mijn ervaring werd ik mij veel bewuster van zowel mijn gedachtes als mijn gevoelens. 

Gaandeweg de jaren leerde ik mezelf:

  • om mijn gedachtes en gevoelens waar te nemen vanuit een neutrale positie;
  • om ze vervolgens liefdevol te omarmen
  • om mijn identificatie met mijn gedachtes en gevoelens los te laten;
  • om met mijn aandacht naar de stilte in mijzelf te reizen, voorbij mijn gedachtes en gevoelens;
  • om in die innerlijke stilte mijn hart te horen spreken;
  • om te vertrouwen op de leiding van mijn hart (intuïtie);
  • om te helen, transformeren en creëren vanuit mijn hartenergie. 

In ontdekte dat ik elk probleem kan oplossen en elke droom kan realiseren door deze zeven stappen bij herhaling te doorlopen. Daarmee vergroot ik mijn zelfbewustzijn: (1) waarnemen; (2) omarmen; (3) loslaten; (4) naar binnen reizen; (5) luisteren; (6) vertrouwen en (7) handelen. 

In 2004 richtte ik For Love And Grow (FLAG) op. Ik werk nog altijd onder deze naam. Met FLAG wil ik graag mensen helpen hun zelfbewustzijn te vergroten. Zodat ze, aangestuurd door de stem van hun hart, als mens kunnen groeien en kunnen worden wie ze in essentie zijn: liefde. Vandaar de naam For Love And Grow (FLAG).  

In januari 2014 ontmoette ik mijn man. Al snel daarna werden onze jongens geboren (januari 2015 en augustus 2016). In mijn leven als huisvrouw, moeder en partner word ik enorm uitgedaagd om dichtbij mezelf te blijven. Als ik overprikkeld raak dan kan ik moeilijk afstand nemen van mijn gedachtes en gevoelens en verbreek ik dus de verbinding met mijn hart. Dat is zowel mijn valkuil als mijn kracht, omdat ik daardoor zo goed het verschil ervaar tussen wel of niet ‘aangesloten’ zijn. Dat helpt mij weer in mijn werk met anderen en sowieso helpt mijn werk met anderen mij om heel dichtbij mezelf te blijven. Dat gaat eindelijk vanzelf. 

Ik geloof dat iedereen mijn klant kan zijn maar zonder focus weten mensen mij niet te vinden en zie ik zelf ook niet meer de bomen door het bos. Omdat ik heel graag met mannen werk en dan voornamelijk met mannen die een bestuurlijke functie uitoefenen, richt ik mij daar steeds meer op.  De aantrekkingskracht van een bestuurlijke functie zit er voor mij in dat zo’n functie veelal invloed met zich meebrengt. Ik zie graag dat mannen niet alleen hun eigen zelfbewustzijn vergroten maar ook durven investeren in het vergroten van het zelfbewustzijn van de mensen waarmee en waarvoor zij werken. En dus zodoende het leven van velen op een positieve manier gaan beïnvloeden. 

Ik vertrek altijd vanuit een probleem of een droom. Ik begeleid mensen door de problemen heen die ze ervaren en help ze ruimte te maken om hun dromen te realiseren oftewel doelen te bereiken. Dat kan ik zoveel 1-op-1 als in groepsverband als op afstand. 

Neem contact met mij op voor een gratis telefonisch kennismakingsgesprek.

Volg je hart!
De weg naar geluk.

Trainer, coach, adviseur & spreker.
Expertise: het vergroten van je zelfbewustzijn. 

Anderen over mij.