Transformatie: een persoonlijk geschenk

Ik voel me momenteel een wrak. Mijn rug doet erg veel zeer en ik heb flink slaaptekort als gevolg van teveel aaneengesloten gebroken nachten. Ik heb lang kinderen gewenst en wil ze voor geen goud meer missen. Wél wil ik lekkerder in mijn vel zitten en me veel energieker voelen. Het verlangen daarnaar wordt met de dag groter maar als er toevallig een moment voor mezelf ontstaat, doe ik niet per se iets dat daaraan bijdraagt. Dat moet ik dus inplannen. 

Ik heb zo’n groot deel van mijn leven bij de dag geleefd dat het ongemakkelijk aanvoelt om op meerdere terreinen in mijn leven nu structuur aan te brengen. Het liefste schuif ik dat voor mezelf uit, tot het moment dat het niet langer meer gaat. En dan volgt de transformatie.

Aan een transformatie gaat altijd een worsteling met jezelf vooraf en die uit zich bij elk individu anders, zowel qua duur als qua vorm. Gedurende die onprettige fase is het essentieel om je fysieke, emotionele, financiële of welke pijn dan ook niet uit de weg te gaan of te verzachten. Ga er in plaats daarvan bewust een tijdje ‘mee zitten’, geef het de ruimte en merk dan wat er gebeurt. Dan komen de antwoorden en inzichten van binnenuit in je bewustzijn en word je de kant op geleid die jou helpt te realiseren wat je jezelf toewenst. 

Te vaak zie ik mensen hier niet de tijd voor nemen. Ze komen in actie zonder eerst daadwerkelijk aan bezinning en innerlijke raadpleging te doen. Dan gaan ze in mijn persoonlijke voorbeeld bijvoorbeeld naar de masseur, de sauna, op vakantie, even goed bijslapen en/of ze nemen pijnstillers. Wat allemaal prima is en zeker voor tijdelijke verlichting zorgt maar op de langere termijn niet gaat zorgen voor de verandering die ze voor ogen hebben. Wat ook niet werkt is om diensten en producten aan te schaffen die een bepaalde belofte in zich dragen, vanuit een gekweekt vertrouwen dat zo’n aankoop voor de gewenste verandering gaat zorgen. In mijn geval zou ik me dan hebben aangemeld voor een intensief groepsprogramma ter bevordering van mijn algehele fitheid. Ook daar zou ik ongetwijfeld tijdelijk de vruchten van hebben geplukt maar het zou me op de lange termijn niet brengen waar ik naar verlang.

En dus ben ik aangewezen op mezelf en dat is het mooie van dit alles. Jij en ik dragen de wijsheid in ons om datgene aan te kunnen trekken wat ons daadwerkelijk van een persoonlijk, zakelijk of maatschappelijk probleem afhelpt en zorgt voor een nieuwe werkelijkheid die perfect aansluit bij wat we onszelf ten doel hebben gesteld. En zo schuilt achter alle pijn, ongemakken en ontevredenheid een geschenk! Dat je enkel en alleen door transformatie ontvangt. 

Als resultaat van mijn eigen proces van bezinning en innerlijke raadpleging heb ik voor morgen en de komende weken Bikram Yoga en Pilates lessen ingepland :-). 

If you liked this content, say thanks by sharing it:

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *