Hoofdenpraat

Vorige week beschreef ik hoe ik te werk ga, toegepast op een issue uit mijn leven. Ik doorliep met mezelf de zeven transformatiefases die ik op mijn homepage beschrijf. Welke verandering zich zou aandienen had ik toen nog geen idee van. Dat er verandering zou volgen durfde ik wel met zekerheid te zeggen, omdat ik nu eenmaal persoonlijke, zakelijke en maatschappelijke dromen heb die ik graag gerealiseerd zie. Die zijn zo sterk, dat ze wel zorgen voor verandering!

De actie (fase 6) die vorige week en nog steeds van mij wordt gevraagd is dat ik mijn voorkeursmodus (ik doe alles zelf en dus alleen) uitzet en mijn overgave modus (ik laat mij helpen) activeer. Geen gemakkelijke opgave want ik neem voortdurend bij mezelf waar dat ik, mijn ego, het liefste zou terugvallen op oud gewoontegedrag.

Zo kwam er de zondag na het schrijven van mijn blog een recente video van Laura Babeliowsky op mijn pad, waarin zij vertelt hoe, waarom en waarbij zij graag coaches/trainers/adviseurs helpt. Mijn eerste reactie was zeer afwijzend. Ik hoorde mezelf richting mijn man afgeven op een aantal zaken die in haar video voorbij kwamen. Ik geef toe, dat is niet fraai. Begrijpen doe ik mezelf wel. Mijn ego komt in opstand omdat het geen verandering wenst. Gelukkig doorzag ik het snel en kon ik haar vanuit mijn hartsbewustzijn een bericht sturen waarin ik aangaf dat ik hulp nodig heb bij het realiseren van een bloeiende praktijk. 

En dus werd ik afgelopen maandag door een collega van haar gebeld. Zei adviseerde mij de door Laura ontwikkelde online training ‘In zeven stappen floreren als ondernemer‘. De hele week zei mijn innerlijke weten ‘Ja! Doen!’ Tegelijkertijd bedacht ik wel honderd redenen waarom dit of een ander trainingsprogramma niks voor mij is. Dat noem ik hoofdenpraat. Mijn hart weet welke stap nu zinvol is om te zetten maar mijn hoofd probeert me nog tegen te houden en weg te houden bij het geluk dat ik mezelf als ondernemer gun. 

Niet alleen ik heb hier last van. Er zijn veel mensen die bepaalde situaties in stand houden omdat hun hoofdenpraat zo luidruchtig is dat ze de stem van hun hart niet of nauwelijks kunnen horen, danwel hun innerlijke leiding niet durfen te volgen. Het is mijn missie om daar verandering in te brengen. En dat motiveert mij om nieuwe stappen te zetten op weg naar succesvol ondernemerschap. Ik meld me direct aan :-).

 

If you liked this content, say thanks by sharing it:

Een gedachte over “Hoofdenpraat”

Een reactie plaatsen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *